Dergi Hakkında


Turkish Studies-Comparative Religious Studies (e-ISSN 2667-5544) orijinal araştırmaları yayımlayan uluslararası hakemli bir dergidir.

Kuruluş: Dergimiz, Turkish Studies (e-ISSN 1308-2140dergisinden 2019 yılında ayrılarak müstakil alan dergisi olarak kurulmuştur.

Ülke: Türkiye

Yayımcı: Ankara Bilim Üniversitesi

Maltepe Kampüsü, Maltepe Mahallesi Şehit Gönenç Caddesi No: 5 Çankaya, Ankara

turkishstudiesreligion@gmail.com

Editör Adres

Doç. Dr. Mehmet Burak Çakın

Muş Alpaslan Üniversitesi, İslami İlimler Fakültesi, İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü, Muş, Türkiye

Amaç: Turkish Studies-Comparative Religious Studies’in amacı, ilahiyat alanında çalışan araştırmacıların bulgularını paylaşabilecekleri ve yayabilecekleri açık erişimli akademik bir zemin sunmaktır.

Kapsam: Turkish Studies-Comparative Religious Studies, İlahiyat alanında hazırlanan çalışmaları yayımlayan uluslararası hakemli bir dergidir.

Scopus Konu Kategorisi: Sosyal ve Beşerî Bilimler/Din

Web of Science Konu Kategorisi: Sosyal ve Davranışsal Bilimler/ İlahiyat ve Etik

Alt Disiplinler: Temel İslam Bilimleri (Tefsir, Hadis, İslam Hukuku, Tasavvuf, Kelam)

Din ve Edebiyat (Dilin Sembolik Dünyası, Eski Türk Edebiyatı, Türk İslam Şairleri, Tasavvufi Metinler)

Din ve Sanat (Müzik, Estetik, Tiyatro, Mitoloji, Sanat Tarihi, İslam Sanatları)

Din ve Dil (Arapça, Farsça, Türkçe, Din Dili, Eski Çağ Dilleri)

Din ve Felsefe (İslam Felsefesi, Din Felsefesi, Mantık, Ahlak-Siyaset, İnanç ve Yorum, Toplumsal Ahlak Kuralları)

Din ve Eğitim (Din Eğitimi, Eğitim Bilimleri, Müfredatlar, Eğitim yöntem ve teknikleri, Değerler Eğitimi)

Din ve Sosyoloji (Mezhepler, Dini Gruplar, Siyaset, Sekülerleşme-Küreselleşme, Kültürel Antropoloji, İslamofobi, Modernizm, Feminizm, Kur’an ve Toplum)

Din ve Tarih (Dinler Tarihi, Arkeoloji, İslam Tarihi, Osmanlı Tarihi, Selçuklu Tarihi, Modern Türkiye Tarihi, Mezhepler Tarihi)

Din ve Coğrafya (Endülüs, Türkistan, Arap Yarımadası, Kudüs, Dini Jeopolitik, Batı)

Din ve Psikoloji (Dini motivasyon, Dini Tecrübe, Kur’an ve Birey, Tasavvufi yaşam, Ruhsal gelişim, Dindarlığın Bireysel temelleri)

Yayımlanan Makale Türleri: Turkish Studies-Comparative Religious Studies araştırma makalesi, derleme, teorik makale, görüş makalesi, öğretim uygulaması, çeviri, toplantı özeti, kitap incelemesi, yasa incelemesi, karar incelemesi, film incelemesi ve konferans bildirisi türlerindeki çalışmaları yayımlar.

Yayın Periyodu: Dergi, yılda dört sayı (Mart, Haziran, Eylül, Aralık) yayımlar. 2023 yılı itibariyle her bir sayıda, özel sayılar hariç, en fazla 40 makaleye yer verilir.

Yayın Dili: Makalelerin dili, başta Türkiye Türkçesi olmak üzere, Rusça, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Arapçadır.

Makale Başvurusu: Gönderilen çalışmalar daha önce yayınlanmamış veya başka bir dergiye değerlendirilmek üzere gönderilmemiş olmalıdır. Dergi yalnızca web üzerinden başvuru alır: https://turkishstudies.net/religion-yonetim

Makale İşleme Ücreti: Yazarlardan yayın öncesi ya da yayın sonrası hiçbir ad altında ücret talep edilmez. Yazar ve hakemlere ücret ödenmez.

Hakemlik Sistemi: Turkish Studies-Comparative Religious Studies çift taraflı kör hakemlik sistemi kullanır. 

İntihal Taraması: Yazarlar makalelerini yüklerken benzerlik oranını gösteren iThenticate veya intihal.net sisteminden alınan belgeyi de yüklemek zorundadır. Benzerlik oranı en fazla %20 olabilir.  

Ort. Gönderimden Yayına Kadar Geçen Hafta Sayısı: 16

 DOI: Makalelere DOI numarası atanmaktadır.

Crossref:  https://search.crossref.org/?q=2667-5544

Tam Metin Formatı: PDF, XML

Açık Erişim Politikası Turkish Studies-Comparative Religious Studies dergisi açık erişimlidir (CC BY-NC).

Dergi Platformu: OJS / DergiPlatformu

Dergi İstatistik: https://turkishstudies.net/religion?mod=dergi_metrik

Telif Hakkı Politikası: Yazarlar, Turkish Studies-Comparative Religious Studies dergisinde yayınlanan çalışmalarının telif hakkına sahiptirler ve çalışmaları Creative Commons Atıf-GayrıTicari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0) olarak lisanslıdır. Creative Commons Atıf-GayrıTicari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0) lisansı, eserin ticari kullanım dışında her boyut ve formatta paylaşılmasına, kopyalanmasına, çoğaltılmasına ve orijinal esere uygun şekilde atıfta bulunmak kaydıyla yeniden düzenleme, dönüştürme ve eserin üzerine inşa etme dâhil adapte edilmesine izin verir.

Turkish Studies-Comparative Religious Studies
E-Mail Subscription

By subscribing to E-Newsletter, you can get the latest news to your e-mail.